HTML

Anti-politikusok

Sokan tudják, hogy valami alapvetően rossz. Sokan még azt is, hogy mi az. Én pedig azt is tudom, hogyan kellene JOBBAN csinálni. (Nem tökéletesen, hanem jobban... de legalább SOKKAL jobban.)

Friss topikok

Archívum

Mik a legnagyobb hibák, amit állampolgárként elkövetünk? 3. rész

2012.01.08. 15:45 Anti-politikusok

1.     Túl kevesen gondolkodnak: mindig is a legkönnyebb az volt, hogy elhisszük a dajkameséket, és nem gondoljuk végig az egészet logikusan. Gondolkodni alapvetően megerőltető, sőt kifejezetten időigényes is tud lenni az utánajárás. De a kor embere hozzászokott a felületességhez: borítója alapján ítélik meg a könyvet. A beidegződések révén ráadásul (tévesen) azonosítjuk a profi marketing-kampányt a politikai, gazdasági, szakmai, stb. hozzáértéssel. Sokan végig sem gondolják, hogy a profi kampány mögött csupán sok pénz áll, amihez 0 szakértelem is elég gazdasági értelemben. A legnagyobb visszásság azonban talán épp az, hogy a kampányokat a mi pénzünkből fizetik ki, tehát azzal, hogy „elvárjuk” a profi kampány elemeinek felsorakoztatását, a szemfényvesztést, stb., a „meggyőzés” (inkább: lehengerlés) érdekében, saját magunk alatt vágjuk a fát. Gondolkodni kell, nem pedig birka módra hagyni, hogy manipuláljanak minket.

Szólj hozzá!

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://antipolitikusok.blog.hu/api/trackback/id/tr673528810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása